ACUMULATOARE – STOCATOARE – BUFFERE – PUFFERE -TERMOACUMULATOARE, REZERVOARE ACUMULARE COBINATE SIMPLE CU O SERPENTINA SAU DOUA SERPENTINE INCALZIRE SI APA CALDA MENAJERA

Vezi preturi buffere, puffere, stocatoare

Boiler in boiler este o combinatie intre un puffer tampon si un boiler pentru apa menajera. in boilerul tampon din exterior cu o presiune de lucru pâna la 3 bar si o temperatura. max. 100°C, cu o capacitate intre 600 – 2000 litri folosit la incalzire, se afla sudat un boiler pentru apa menajera cu o presiune de lucru pâna la 6 bar si o temperatura. max. 95°C, cu o capacitate de 150 sau 220 litri, confectionat dintr-un material inoxidabil special ( care se foloseste in industria alimentara si care este emailat astfel incât apa incalzita sa poata fi folosita ca apa igienica in bucatarie.

Dezavantaje: pe perioada verii pentru a folosi apa calda menajera furnizata de boilerul din interior va trebui incalzit in prealabil tot volumul de apa din stocator. Vezi aici preturi.

Boiler in boiler- buffer-puffer cobinat tank in tank


Buffer – puffer simplu fara serpentina

Se foloseste in cazul unei singure surse de incalzire pemtru inmagazinarea energiei. Pot fi folosite in instalatii de incalzire sau racire.

Crestere autonomia de functionare a cazanelor pe lemne, peleti si alte biomase, ceea ce asigura un plus de confort. in consecinta, daca avem un rezervor de acumulare dimensionat corespunzator, cazanul trebuie reincarcat mai rar, si o singura incarcatura de combustibil poate asigura necesarul de agent termic de temperatura corespunzatoare chiar si pe o durata de 1-2 zile. Un alt avantaj important este ca se va extinde mult timpul in care cazanul nostru va functiona la putere nominala, deci la randamentul sau maxim, consumând mai putin combustibil, procesul de ardere fiind mai eficient, scad emisiile de noxe, se reduc depunerile de gudron, se inlatura pericolul de coroziune, crescând durata de viata a cazanului. Vezi aici preturi.

schema-buufer-puffer-fara-serpentina

Buffer – puffer cu o serpentina

Se foloseste in situatia in care avem 2 surse de energie, cazan lemn, pelet etc si panouri solare. Veziaici preturi.

schema-buffer-puffer-o-serpentina

Buffer – puffer cu 2 serpentine

Se foloseste in situatii in care avem mai mult de doua surse de energie. Vezi aici preturi.

schema-buufer-puffer-doua-serpentine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post