Telefon: 0728.855.055

Tel/Wapp + 40 728.855.055

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Telefon: 0728.855.055

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Sistem, statie epurare tip noroi activ pentru ape menajere debit constant

Statia de epurare tip “Noroi Activ” este compacta, confectionata din PE si se bazeaza pe principiul biologico-oxidativ si sunt destinate tratarii apelor reziduale civile sau industriale cu precizarea ca acestea sa fie bio-degradabile. Sunt definite ca fiind sisteme de epurare de tip biologic-oxidativ,deoarece actiunea de epurare are ca mijloc popularea cu bacteria aerobe provenite prin aerare fortata a apelor menajere,care se hranesc cu substanta organica din apele reziduale ,scazand nivelul de poluare pana la valori admise de normativul NTPA 001/2002

statie-epurare-namol_activ

DOMENII DE APLICARE

Case particulare, nuclee rezidentiale, restaurante, scoli, pensiuni, policlinici, cantine.

PRINCIPIU DE FUNCTIONARE

Sistemele de epurare tip noroi activ din PE (polietilena liniara) material reciclabil integral sunt alcatuite dintr-o camera de oxidare unde are loc fermentatia aeroba (in prezenta oxigenului) o camera de sedimentare si o camera cu perete dublu destinata compresorului, necesar conducerii aerului.

Principiul de functionare se bazeaza pe sistemul de epurare de tipul biologic-oxidativ prin barbotare cu oxigen. Actiunea de epurare are ca mijloc popularea apei menajere cu bacterii aerobe care se hranesc cu substante organice scazand nivelul de poluare. Tehnologia de epurare cu noroi activ consta din amestecarea si aerarea apei uzate cu sedimente active recirculate, urmata de separarea apei de namol. Prin introducerea aerului se creeaza conditii favorabile pentru inmultirea bacteriilor aerobe existente in apa uzata, care adera la suprafata materilor in suspensie sub forma de aglomerari uniform dispersate in bazin. Pentru introducerea aerului in intalatie se utilizeaza un compressor antrenat de un motor electric si un sistem de dispersoare. Aerarea prelungita duce la oxidarea(mineralizarea) totala a namolului.

 

AVANTAJELE PRODUSULUI

 • Dimensiuni mici
 • Inchis etans
 • Nu ocupa spatiu (trebuie ingropat)
 • Greutate redusa
 • Nu foloseste substante bioactivatoare
 • Reactie neutra la radiatile UV
 • Rezistenta la atacurile agentilor chimici si la coroziune
 • Nu necesita intretinere doar vidanjare
 • Forma bazinelor reprezinta avantajul unei structure monolite solide
 • Rezistenta mecanica si termica la temperature cuprinse intre -60 si +80 grade Celsius
 • Respecta normele europene garandtand un produs reciclabil 100%

Statie epurare tip noroi activ

NORMA DE REFERINTA

Legile in vigoare, atente la mediul inconjurator impun ca toate apele provenite de la constructile civile si industriale sa fie tratate inainte de a fi deversate in sol sau intr-un emisar. Sistemele de epurare de tip “NOROI ACTIV” au fost proiectate si dimensionate pentru a garanta deversarea apei tratate intr-un emisar ce respecta limitele impuse de normele NTPA 001/2002 si NTPA 002/2002.

Normative privind limitele de incarcare cu poluanti a apelor uzate industriale si orasenesti la evacuarea in receptori naturali – aprobat prin

 • Hotarare de Guvern numarul 188 /28.02.2002
 • Reglementari legislative EN 12566-3/2006

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop