Telefon: 0728.855.055

Tel/Wapp + 40 728.855.055

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Telefon: 0728.855.055

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Categorie: PANOURI SOLARE

PANOURI SOLARE

Panouri solare cu tuburi vidate SONTEC si accesorii

Un panou solar cu heat pipe este un tip de panou solar presurizat care utilizează un sistem de conducte cu vapori pentru a transfera energia termică între colectorul solar și apa din sistemul de încălzire. Acest sistem este compus dintr-un colector solar format din mai multe tuburi vidate (heat pipe) care conțin un fluid de lucru cu un punct de fierbere scăzut (de exemplu, apa sau alcoolul) și un recipient de stocare pentru apa caldă.

Într-un panou solar cu heat pipe, colectorul solar este montat pe acoperișul clădirii și expus la soare. Când energia solară atinge colectorul solar, fluidul de lucru din interiorul tuburilor vidate începe să se evapore. Vapori se deplasează prin tuburi către partea superioară a colectorului solar, unde se condensează și eliberează energia termică către un schimbător de căldură. Acesta încălzește apa din recipientul de stocare, care poate fi folosită ulterior pentru a furniza apă caldă menajeră sau pentru încălzirea clădirii prin intermediul unui sistem de încălzire în pardoseală sau prin radiatoare.

Principala avantajă a unui panou solar cu heat pipe este că acesta poate funcționa eficient chiar și în condiții de temperaturi scăzute sau la umbra, deoarece transferul de căldură are loc prin intermediul unor conducte speciale și nu prin intermediul direct al fluidului solar. Acest tip de panou solar are, de asemenea, o durată de viață mai mare și necesită mai puține intervenții de mentenanță decât alte tipuri de panouri solare.

În concluzie, panourile solare cu heat pipe sunt o soluție eficientă și durabilă pentru producerea de apă caldă menajeră și încălzirea clădirilor. Acestea pot fi utilizate cu succes în zone cu temperaturi scăzute sau în condiții de umbră și pot fi o opțiune economică pe termen lung pentru reducerea costurilor de energie.

Regenerate respons

Afișez toate cele 14 rezultate

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop